Usluge

PROCENA RIZIKA

Procena rizika je sveukupni proces identifikacije rizika, analize rizika i vrednovanja rizika

PROJEKTOVANJE

Projektovanje i nadzor nad izvođenjem sistema tehničke zaštite

PLANIRANJE

Plan tehničke zaštite utvrđuje optimalni nivo tehničke zaštite i međusobnu povezanost sa ostalim tehničkim sistemima

MONTAŽA I ODRŽAVANJE

Montaža, puštanje u rad i održavanje sistem tehničke zaštite

Naša misija

DAVANJE PRIORITETA BEZBEDNOSTI

Da učinimo svet sigurnijim mestom štiteći ljude, imovinu i poslovanje naših klijenata. Ovu misiju ostvarujemo pridržavajući se najviših standarda iz oblasti društvene bezbednosti u zaštiti lica, imovine i poslovanja.

Naša priča

Naše usluge su važne za naše klijente

Nudimo bezbrižnost za naše klijente koji posluju u složenom svetu, pružajući širok spektar vodećih bezbedonosnih usluga u industriji, koje pružaju iskusni i obrazovni stručnjaci. Kroz naša sveobuhvatna bezbedonosna rešenja, pomažemo u zaštiti preduzeća, zaposlenih, zajednica i imovine i činimo svet bezbednijim mestom.

Šta je to tehnička zaštita?

Tehnička zaštita je obezbeđenje lica, imovine i poslovanja koja se vrši tehničkim sredstvima i uređajima, njihovim planiranjem, projektovanjem, ugradnjom i održavanjem.

Poslovi tehničke zaštite vrše se upotrebom tehničkih sredstava i uređaja za sprečavanje protivpravnih radnji prema licima, imovini ili poslovanju, a naročito za zaštitu od:

 • nedozvoljenog pristupa u prostore i objekte koji se obezbeđuju
 • iznošenja, odnosno otuđenja i neovlašćenog korišćenja štićenih predmeta
 • unošenja oružja, ekspolozivnih, radioaktivnih i drugih opasnih predmeta i materija
 • provale, diverzije i nasilnog napada na objekat ili oduzimanje predmeta
 • neovlašćenog pristupa podacima i dokumentaciji
 • zaštitu vozila za transport novca i drugih prevoznih sredstava
 • drugih identifikovanih rizika
Ko je u obavezi da izradi akt o proceni rizika?

Pravna lica su u obavezi da Akt o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja ažuriraju periodično, a najmanje jednom u tri godine. Za neposedovanje i neažuriranje Akta o proceni rizika predviđene su novčane kazne. Pravna lica koja koriste usluge bilo koje zaštite (fizička ili tehnička), je u obavezi da izradi Akt o proceni rizika u zaštiti lica imovine i poslovanja (osim mikro pravnih lica i preduzetnika), kao i pravna lica koja spadaju u obavezno obezbeđene objekte u skladu sa Uredbom o obaveznom obezbeđenim objektima. Korisnik i davaoc usluga ne mogu da potpišu ugovor kojim se ugovara manji nivo usluga obezbeđenja od onih koji su propisani Aktom o proceni rizika kada je procena obavezna u skladu sa zakonom.

Procena rizika o zaštiti lica, imovine i poslovanja u najširem smislu podrazumeva, pored analize stanja bezbednosti organizacije, proveru funkcionalnosti i efikasnosti svih elemenata koji čine sistem zaštite. 

Da li je plan tehničke zaštite obavezan?

Plan i projekat izrađuju se nakon definisanja sistema u aktu o proceni rizika u zaštiti, lica imovine i poslovanja, ili na osnovu zahteva investitora, a pre montaže i puštanja u rad.

U slučaju da su sistemi već izvedeni, neophodno je njihovo definisanje planom i projektom, a za: mala, srednja i velika preduzeća – i izrada Akta o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja.

Da li je obavezan ugovor o održavanju?

Description for this block. Use this space for describing your block. Any text will do. Description for this block. You can use this space for describing your block.

Da li mogu da legalizujem postojeći video nadzor?

Legalizacija sistema tehničke zaštite je ključni korak ka sigurnosti vaših objekata. Bez obzira da li ste vlasnik privatnog doma, stambene zajednice, preduzetničke radnje ili mikro preduzeća, ili upravljate većim privrednim subjektom, važno je da imate odgovarajuće dokumente i usluge obezbeđenja.

Za male objekte kao što su privatni domovi, stambene zajednice ili manje radnje, dovoljni su osnovni dokumenti:

 1. Plan tehničke zaštite (Licenca LT1)
 2. Ugovor o godišnjem održavanju (Licenca LT3).

Za veće privredne subjekte, uključujući mala, srednja i velika preduzeća, kao i objekte koji su po Zakonu o privatnom obezbeđenju svrstani u grupu obavezno obezbeđenih, potrebno je dodatno:

 1. Akt o proceni rizika imovine i poslovanja,
 2. Plan tehničke zaštite
 3. Projekat tehničke zaštite,
 4. Nadzor nad izvođenjem,
 5. Ugovor o godišnjem održavanju.

Cene izrade ovih dokumenata i pružanja usluga održavanja variraju u zavisnosti od različitih faktora kao što su veličina i lokacija objekta, broj kamera, kategorija rizika, stepen hitnosti intervencije i drugi.

Obezbedite sigurnost svog poslovanja i mir u vašem domu uz naše profesionalne usluge tehničke zaštite. Kontaktirajte nas danas da biste saznali više o našim uslugama i kako možemo da vam pomognemo da osigurate vaše objekte.

Nedeljni bilten

Pretplatite se da biste primali email o novim proizvodima i specijalnim ponudama

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Pogledajte najnovije proizvode

Novi proizvodi